Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση 31/10/2012- Ο αγώνας συνεχίζεται!


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς    Πα.Μακ.




Ύστερα από γενική συνέλευση, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κατάληψη των Γραφείων της Διεύθυνσης της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς.

Απαιτούμε την ακύρωση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Φ.Ε. Έπειτα από δικές μας πιέσεις η Πρυτανεία δέχτηκε να συζητήσει με εκπροσώπους μας, προτείνοντας ορισμένες μικρές αλλαγές, οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στο βασικό μας στόχο. Ως Γενική Συνέλευση εμμένουμε στη βασική διεκδίκησή μας για δωρεάν στέγαση και εναντιωνόμαστε στην ετήσια διαγραφή μας, την εκ νέου αίτηση μας και τον περιορισμό στα κανονικά χρόνια φοίτησης (ν).

Το πνεύμα του νέου αυτού Κανονισμού βασίζεται στην πεποίθηση ότι «ανάμεσα σε φοιτητές με ίσης σοβαρότητας ανάγκες είναι προτιμότερο το προνόμιο της στέγασης να προσφερθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους για μικρότερο χρονικό διάστημα παρά σε λίγους «τυχερούς» για μεγάλο χρονικό διάστημα ή καθ’ όλη τη διάρκεια σπουδών τους». Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία η οποία δε θα δημιουργήσει τίποτα άλλο παρά ανταγωνισμό μεταξύ των παλιών οικοτρόφων και των νέων για τη διεκδίκηση μια θέσης στην εστία.

Βασική μας διεκδίκηση είναι η παραμονή μας στην Εστία για τα βασικά χρόνια των σπουδών δίνοντάς μας και έναν επιπρόσθετο χρόνο (ν+1), η ανανέωση της οποίας θα γίνεται μέσω ετήσιας υποβολής Βεβαίωσης Σπουδών που θα επιβεβαιώνει την φοιτητική μας ιδιότητα, καθώς και ετήσια υποβολή του Φορολογικού μας Εισοδήματος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η όποια αλλαγή στο εισόδημά μας δεν αναιρεί την αναγκαιότητα για παροχή δωρεάν στέγασης. 

Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν μέχρις ότου καταλήξουμε σε έναν κανονισμό αποδεκτό από όλους.


Η Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης 












Στοιχεία επικοινωνίας :
  blog :  fepamak.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου