Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑ.ΜΑΚ.

Ύστερα από δύο συνεχόμενες Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, την Τετάρτη 17/10 και την Πέμπτη 18/10, ως Γενική Συνέλευση Φοιτητών της Εστίας Καλαμαριάς αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη των Γραφείων της Διεύθυνσης της Εστίας και σε συνεχή παρουσία στην Πρυτανεία. 

Απαιτούμε την ακύρωση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Φ.Ε. ο οποίος αποτελεί αποκλειστική έμπνευση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων δίχως να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη ενημέρωση-διαβούλευση με τη Γενική μας Συνέλευση. Σε αυτό τον Κανονισμό Λειτουργίας καταστρατηγούνται βασικά μας δικαιώματα με βασικό αυτό της δωρεάν στέγασης. Ο Αντιπρύτανης αλλάζει ριζικά τον χαρακτήρα της Εστίας και εισάγει σχέσεις «Ενοικιαστή-Ενοικιαζόμενου»

Πιο συγκεκριμένα:

·         Εισάγει μηνιαία καταβολή ενοικίου.
·         Μας αναγκάζει κάθε χρόνο στις 30/06 να μαζεύουμε τα πράγματά μας (όλη την επίπλωση – ηλεκτρικές συσκευές) και να πηγαίνουμε σπίτια μας. Μας οδηγεί σε μία κατάσταση ομηρίας από τη στιγμή που η εγγραφή μας στην Εστία θα ισχύει μόνο για ένα έτος, και κάθε χρόνο θα αγωνιούμε εάν θα γίνουμε εκ νέου δεκτοί (για κάθε προηγούμενο έτος παραμονής στην Εστία το εισόδημά μας θα αυξάνεται κατά 10%!).
·         Πέραν των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων εισάγει και ακαδημαϊκά κριτήρια απαιτώντας να περνάμε το 60% των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους δίχως να λαμβάνει υπόψη την ελληνική πραγματικότητα που μας αναγκάζει να εργαζόμαστε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας.
·         Αποκλείει τους Φοιτητές από τα όργανα διοίκησης της Εστίας και υποβαθμίζει το ρόλο μας σε απλούς παρατηρητές.
·         Το ν+2 που ισχύει στο Πανεπιστήμιο καταργείται και στην περίπτωση της Εστίας και εισάγεται το ν.

Ως Γενική Συνέλευση απαιτούμε να ακυρωθεί αμέσως ο εν λόγω Κανονισμός που δεν λαμβάνει υπόψη του τον κεντρικό ενδιαφερόμενο που είναι ο Φοιτητής. Το Πρυτανικό Συμβούλιο οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε διαβουλεύσεις μαζί μας ώστε να καταλήξουμε σε έναν Νέο Κανονισμό αποδεκτό από όλους.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου